fbpx

טיפול בדיכאון

אספנו עבורכם את כל המידע בנושא

דיכאון הוא מצב שבו מטופל חווה תחושת עצב מתמשכת ואובדן עניין. הפרעת דיכאון מאובחנת בדרגות שונות והיא יכולה להשפיע על רגשות, מחשבות והאופן בו מטופל מתנהל בחייו. דיכאון יכול לגרום למגוון של בעיות רגשיות ופיזיות, להקשות על ביצוע פעולות יומיומיות רגילות ואף להביא מטופל עד כדי מחשבות אובדניות. טיפול בדיכאון יכול להימשך זמן רב והוא נעשה באמצעות שימוש בתרופות, פסיכותרפיה או שילוב של השניים.

מהם הסימפטומים של דיכאון?

דיכאון יכול להופיע פעם אחת או יותר במהלך החיים והוא לרוב נמשך לפחות שבועיים ומלווה במגוון תסמינים. המטופל חווה את אותם תסמינים לאורך כמעט כל יום והם יכולים לכלול תחושת של עצב, ריקנות או חוסר תקווה, אובדן עניין בביצוע פעולות שבעבר גרמו להנאה, הפסקה בעיסוק בתחביבים או ספורט, הפרעות בשינה (מעט מדי או לחילופין שינה מרובה) ותחושה של חוסר אנרגיה שמצריכה מאמץ רב גם בביצוע פעולות פשוטות. תסמינים של דיכאון יכולים לכלול בנוסף גם התפרצויות כעס ותחושת תסכול עמוקה, ירידה או עלייה קיצונית בתחושת תאבון (וכתוצאה מכך גם עלייה וירידה במשקל), תחושות חרדה וחוסר שקט, קושי בעיבוד מחשבות, בדיבור ואף בתנועות גוף, תחושות ורגשות אשמה, חוסר ערך והתמקדות בכישלונות עבר וכתוצאה מכך התעסקות מרובה בהאשמה עצמית, קושי בריכוז, בעיות בזיכרון וקושי בלקיחת החלטות. מטופלים רבים מדווחים גם על בעיות פיזיות שלא ניתן למצוא להן הסבר כמו כאבים באזור הגב או כאבי ראש חזקים ובמקרים חמורים, התסמינים יכולים לכלול גם מחשבות אובדניות ואף ניסיונות חוזרים של התאבדות. 

מה גורם לדיכאון?

ישנם מספר פרמטרים שמשפיעים על הסיכוי לחוות הפרעת דיכאון. אנשים בגילאים יותר מבוגרים הם בעלי סיכוי גבוה יותר לחוות דיכאון בעיקר כאשר מדובר במטופל ללא ילדים או שעבר הליך גירושין ומי שאין סביבו תמיכה משפחתית וחברתית. דיכאון עלול להופיע גם אצל מטופלים שחווים משבר אישי או מחלוקת עם בני המשפחה או החברים. מטופלים אשר חוו התעללות פיזית, רגשית או מינית בילדותם, עלולים לפתח הפרעת דיכאון בשלבים מאוחרים יותר בחיים. מטופלים בעלי היסטוריה משפחתית של דיכאון עלולים לפתח הפרעת דיכאון. הגנטיקה של דיכאון היא מאוד מורכבת ותלויה במספר רב של גנים שונים שכל אחד מהם הוא בעל מידת השפעה מסוימת שעלולה להביא להתפתחות הדיכאון. נשים הן גם בעלות סיכוי גבוה יותר לפתח הפרעת דיכאון. הסיבה לכך היא לא לגמרי ברורה אך יש שסוברים שזה נובע מהשינויים ההורמונליים הרבים שאישה חווה במהלך חייה. שינוי מהותי, גם כאשר הוא חיובי כמו סיום לימודים, חתונה או התחלה של עבודה במקום חדש, עצם המעבר והשינוי בשגרת החיים, יכול לעורר תחושת דיכאון בעקבות הלחץ שנלווה לאותם שינויים. התפתחות של מחלה אצל המטופל או אצל מישהו שקרוב אליו יכולים לגרום לתחושת דיכאון שמתגברת במיוחד במידה ומדובר במקרה של מוות או אובדן של אדם קרוב (גם כאשר הם מתרחשים באופן טבעי ולא כתוצאה ממחלה או טראומה). נטילה של תרופות מסוגים מסוימים גם היא עלולה להגביר את הסיכוי לפתח הפרעת דיכאון ושימוש בסמים ואלכוהול שאמנם גורמים לתחושת הקלה זמנית לאחר השימוש, בסופו של דבר עלולים להוביל להתפתחות או החמרה של הפרעת דיכאון.

מהם הסוגים השונים של דיכאון?

טיפול בדיכאון מצריך אבחון מדויק של סוג הדיכאון הקיים אצל המטופל כיוון שהתסמינים משתנים בהתאם. קיימים מספר סוגים של דיכאון והם כוללים:

  • מצוקת חרדה – דיכאון שמלווה בחוסר שקט חריג, תחושה של אובדן שליטה ודאגה בנוגע להתרחשות של אירועים עתידיים.
  • תכונות מעורבות – דיכאון ותחושת מאניה בו זמנית שגורמת לשטף בדיבור, תחושת אנרגיה מאוד גבוהה והערכת עצמית מופרזת.
  • מלנכוליה – דיכאון חמור שמלווה באפתיה לדברים שגרמו בעבר לתחושת הנאה אצל המטופל, קושי בהשכמה בבקרים, מצב רוח ירוד לאורך היום אך בעיקר בבוקר, שינויים קיצוניים בתחושת תאבון, תחושת אשמה וקושי בביצוע פעולות פשוטות.
  • מאפיינים לא טיפוסיים – דיכאון שמאפשר תחושת התעודדות זמנית בגלל אירוע משמח, תחושת תאבון מוגברת, צורך מופרז בשעות שינה, תחושת פיזית של כבדות בגפיים ורגישות מוגברת לתחושת דחייה.
  • מאפיינים פסיכוטיים – דיכאון שמלווה בהזיות ואשליות שגורמים למטופל לחוות ולפרש מצבים באופן שאינו תואם את המציאות.
  • קטטוניה – דיכאון שגורם לחוסר פעילות מוטורית בלתי נשלטת ולרוב גם חסרת מטרה או יציבות.
  • דיכאון לאחר לידה – מתרחש במהלך ההיריון או בשבועות וחודשים שלאחר הלידה ומקשה לרוב על המטופלת לחוות חיבור ורגש אל התינוק עד כדי חוסר יכולת לטפל בו.
  • עונתי – דיכאון שמופיע בעקבות חשיפה מופחתת באופן קיצוני לאור השמש ובעת שינויים בעונות השנה.

כיצד ניתן לטפל בדיכאון?

דרכי טיפול בדיכאון – פסיכותרפיה

אחת הדרכים היעילות של טיפול בדיכאון היא באמצעות פסיכותרפיה. במהלך הטיפולים, המטופל יושב מול איש מקצוע שבקיא בתחום בריאות הנפש ומשוחח על מה שהוא חווה ומרגיש והקשיים היומיומיים  שמונעים ממנו לנהל שגרת חיים תקינה. פסיכותרפיה יכולה להיות גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי או טיפול בינאישי. הטיפול מסייע למטופל להסתגל למשבר או לקושי שקיים בחייו, לזהות אמונות והתנהגויות שליליות ולקבל כלים לשנות את אופן ההתנהלות, לחקור מערכות יחסים קיימות ולמידה כיצד לפתח אינטראקציות חיוביות עם הסביבה הקרובה, ללמוד ליישם דרכים טובות יותר להתמודדות עם פתרון בעיות ולזהות גורמים שתורמים לתחושת הדיכאון ולשנות התנהגויות שמחמירות אותו.  טיפול פסיכותרפי מאפשר למטופל להחזיר את תחושת הסיפוק בחייו ולשלוט טוב יותר בהתנהלות שלו, הוא מסייע בהקלה על תסמיני הדיכאון, מאפשר למטופל להגדיר יעדים ריאליים עבור חייו, מסייע לו בפיתוח יכולות לזהות כאשר הוא במצוקה ומקנה לו כלים להתמודדות איתה. 

דרכי טיפול בדיכאון – תרופות

הטיפול בדיכאון יכול לשלב פסיכותרפיה עם טיפול תרופתי. לחלק מן התרופות יש תופעות לוואי ולכן סוג התרופה והמינון שלה מותאמים באופן ספציפי למטופל. סוגים שונים של תרופות לטיפול בדיכאון כוללים:

  • מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין – סלקטיביים – תרופות שניתנות במרשם כמו Prozac, Lexapro, Zoloft.  תרופות אלה נחשבות לבטוחות יותר כיוון שהן גורמות לפחות תופעות לוואי לא נעימות ביחס לתרופות אחרות. 
  • מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין-נוראפינפרין כמו Cymbalta, Fetzima, Khedezla.
  • תרופות נוגדות דיכאון לא טיפוסיות כמו Aplenzin, Wellbutrin XL, Remeron.
  • תרופות נוגדות דיכאון טריציקליות – מאוד יעילות לטיפול בהפרעות דיכאון אך הן יכולות לגרום לתופעות לוואי מאוד חמורות. תרופות אלה כוללות פמלור, דוקספין אימיפרמין, דסיפרמין או טרימיפרמין והן ניתנות רק כאשר סוג אחר של תרופות אינו גורם לשיפור אצל המטופל. 
  • מעכבי מונואמין אוקסידאז – תרופות אלה לרוב מצריכות שמירה על תזונה מאוד קפדנית כיוון שהשילוב שלהן עם מזונות מסוימים יכול לגרום לתופעות לוואי חמורות ולעיתים אף קטלניות. כיום ישנן תרופות מסוג זה שמגיעות בצורת מדבקה ששמים על העור והתופעות לוואי שלהן פחות חמורות. תרופות אלה כוללות Nardil, Parnate ו – Marplan. לא ניתן לשלב את התרופות הללו עם אחד מסוגי התרופות האחרים שנוטלים למטרת טיפול בדיכאון.
  • תרופות נלוות – בהרבה מקרים, טיפול תרופתי ניתן על ידי שילוב של כמה סוגי תרופות וזאת על מנת לשפר את ההשפעות של תופעות הלוואי. הרופא יכול להמליץ על נטילת שילוב של שתי תרופות נוגדות דיכאון או הוספה של תרופה אחרת מסוג מייצבת מצב רוח ואף תרופות אנטי פסיכוטיות. קיימת אפשרות גם של הוספת תרופות נוגדות חרדה וממריצים לשימור לטווח קצר.

גמילה מתרופות שעלולות ליצור דיכאון

תופעת לוואי של דיכאון יכולה להיות תוצאה של טיפול תרופתי בעקבות מצב רפואי קיים ומאובחן. חוסמי בטא למשל שנרשמים לרוב למטופלים שסובלים מלחץ דם גבוה ומדופק לא סדיר עלולים לגרום לתסמיני דיכאון כמו בעיות במיניות ועייפות. קורטיקוסטרואידים שנרשמים עבור טיפול במצבים דלקתיים כמו זאבת או דלקת מפרקים שגרונית עלולים לגרום לתסמינים פסיכיאטריים כיוון שהם משפיעים על הסרוטונין שמיוצר במוח ומשפיע על ויסות מצב הרוח. בנזודיאזפינים שניתנים למטופלים אשר סובלים מחרדה ונדודי שינה גם הם עלולים להוביל לתסמיני דיכאון. תרופות המשמשות לטיפול בפרקינסון אשר משפיעות על חומר במוח בשם דופמין יוצרות חריגות במוליך העצבי ועלולות לגרום לדיכאון. התרופות אשר גורמות לעלייה בדופמין למשך פרק זמן ארוך עלולות להשפיע גם על מצב הרוח אצל מטופלים. תרופות המשפיעות על ההורמונים בגוף כמו אמצעי מניעה וטיפול חלופי לאסטרוגן לנשים בגיל המעבר גם כן יכול לגרום לתסמיני דיכאון. ממריצים מסוגים שונים המיועדים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז כמו ריטלין או פרוביג׳יל עלולות לגרום למצב רוח ירוד עד כדי דיכאון אצל מטופלים. מטופל שחווה תסמיני דיכאון צריך לגשת אל הרופא המטפל על מנת שניתן יהיה לבדוק האם מדובר בתופעת לוואי כתוצאה מנטילת תרופה שנרשמה למטופל. חשוב שלא להפסיק ליטול את התרופה לפני שמקבלים ייעוץ רפואי. במהלך הביקור, הרופא ייבחן את התסמינים הקיימים על מנת לקבוע אילו צעדים יש לנקוט – השינוי יכול לכלול מעבר לסוג תרופה אחר או התאמה במינון של התרופה הקיימת.

גמילה מתרופות שמטפלות בדיכאון

טיפול תרופתי בדיכאון עלול לגרום להתפתחות של תלות בתרופה. מצבים אלה מצריכים תוכנית גמילה שלרוב כוללת טיפול פסיכותרפי, קבוצות תמיכה והליך גמילה פיזי מהתרופות נוגדת הדיכאון שניתנו למטופל. מטופלים אשר סובלים מהפרעת דיכאון וגם מהתמכרות לסמים או התמכרות לאלכוהול יעברו תוכנית גמילה קפדנית יותר שתטפל בשתי הבעיות הקיימות. מטופלים רבים מסוגלים להפסיק להשתמש בתרופות נוגדות דיכאון ולא לחוות תסמיני גמילה אך מרביתם יחוו סבל פיזית ונפשי כאשר יפסיקו ליטול תרופות אלה. ישנם מספר גורמים המשפיעים על האופן שבו המטופל יגיב להפסקת נטילת התרופה כמו הכימיה בגופו של המטופל, המהירות שמתבצע חילוף החומרים נוגדי הדיכאון הקיימים בגוף, אופי וחומרת הדיכאון וסוג תרופות נוגדי הדיכאון שהוא נוטל. תוכנית גמילה מתרופות שמטפלות בדיכאון לרוב כוללת מספר שלבים ולפני שנכנסים אליה אפשר לקבל את כל המידע הנדרש מיועצי התוכנית ואנשי המקצוע המטפלים על מנת להיערך בהתאם למה שעתיד להגיע.

כיצד נגמלים מתרופות שאמורות לטפל בדיכאון?

השלב הראשון בתוכנית הגמילה הוא קליטה של המטופל אל מרכז הגמילה והערכה שמתבצעת על ידי אנשי המקצוע הרפואיים על מנת לבנות תוכנית טיפול ושיקום שמותאמת במיוחד למצבו של המטופל. השלב הבא הוא ניקוי רעלים שמאפשר לתרופות שמטפלות בדיכאון שהמטופל נטל עד כה לצאת מהגוף. שלב זה יכול להימשך עד כשבוע – בהתאם לתרופה בה נעשה שימוש ולמצבו של המטופל. השלב השלישי בתהליך יהיה גמילה והתחלה בטיפול בהתמכרות הקיימת. שלב זה יכול לכלול מפגש עם מטופלים אחרים, השתתפות בהרצאות, ייעוץ וטיפול קבוצתי ופרטני ורכישה של כלים הנדרשים למטופל על מנת למנוע ממנו שימוש בעתיד בתרופות נוגדות דיכאון. השלב האחרון יהיה יציאה ממרכז הגמילה וחזרה לשגרת החיים – שלב זה מאוד מאתגר אך הוא גם מלווה בייעוץ, תמיכה והכוונה לשמירה על תהליך הגמילה וחזרה לחיים מלאי משמעות ללא התרופות.  

טיפול בדיכאון
מרכז גמילה - וילה באלאנס
מרכז גמילה - וילה באלאנס

קליניקה לגמילה שהוקמה במטרה לקדם, לסייע ולתמוך באוכלוסייה עם בעיות התמכרות וקשיי הסתגלות והשתלבות בקהילה.

ד"ר עמרי סיני

ד"ר עמרי סיני

ד"ר סיני הינו נרקולוג מומחה מזה 30 שנה, אחד הרופאים המובילים בתחום הנרקולוגיה בישראל, בעל ניסיון רב בטיפול במרכזי גמילה רבים לאורך השנים. תחומי התמחותו כוללים טיפול באופיואידים, ממריצים, סמים הזייתיים, תרופות מרשם ומשככי כאבים.
השכלתו מקיפה תחומים רבים כגון: לימודי רפואה MD באוניברסיטה העברית בירושלים בשילוב עם התמחות בפסיכיאטריה במרכז לבריאות הנפש בלב השרון, לימודי תחלואה כפולה בטכניון ולימודי היפנוזה באוניברסיטת תל אביב.
כיום משמש כמנהל המחלקה לתחלואה כפולה במרכז לבריאות הנפש- ״אברבנאל״.

למאמרים נוספים

הפרעת דחק פוסט טראומטית, או PTSD, היא מצב בריאותי נפשי שיכול להתפתח לאחר חוויה או עדים לאירוע טראומטי. עבור חיילים רבים, שדה הקרב לא נותר מאחור לאחר סיום שירותם. החוויות העוצמות והנוראיות לעיתים קרובות שהם עוברים יכולות להותיר השפעה מתמשכת על רווחתם הנפשית. PTSD צבאי מתייחס באופן ספציפי ל-PTSD הנובע מאירועים שהתרחשו במהלך שירות צבאי. זה יכול לכלול חשיפה לקרב, עדים למוות או מעורבות במצבים מסכני חיים. סביבת הלחץ הגבוה והאיום המתמיד על החיים עלולים להפוך חיילים לפגיעים במיוחד לפתח PTSD. מהי הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD) מהצבא? בהקשר של הצבא, PTSD יכול להתבטא במגוון דרכים. חלקם עשויים לחוות מחדש את האירועים הטראומטיים באמצעות פלאשבקים או סיוטים. אחרים עשויים להרגיש כל הזמן על הקצה, להיבהל בקלות או להתקשות לישון. תסמינים אלו יכולים להיות מכריעים ולהפריע לחיי היומיום, מה שמקשה על שמירה על מערכות יחסים, החזקת עבודה או אפילו תחושת ביטחון. חשוב להבין ש-PTSD אינו חלילה סימן לחולשה. זוהי תופעה אמיתית ורצינית שמשפיעה על חיילים משוחררים רבים. זיהוי הסימנים והבנת ההשפעה של PTSD צבאי הוא הצעד הראשון בבקשת עזרה ומציאת טיפול יעיל. במרכז השיקום וילה באלאנס, אנו מחויבים לספק את התמיכה והטיפול הדרושים כדי לעזור לאלה שנפגעו מ-PTSD צבאי להחזיר שליטה בחייהם. מהם התסמינים של הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) בצבא? PTSD צבאית יכולה להתבטא במגוון דרכים, ולהשפיע הן על הנפש והן על הגוף. תסמינים נפשיים: פלשבקים: תופעה שכיחה בקרב אנשים הסובלים מ-PTSD צבאית היא חוויה של פלאשבקים, בהם הם מרגישים כאילו הם חווים מחדש את האירוע הטראומטי. פלאשבקים אלו יכולים להיות מופעלים על ידי צלילים, ריחות או אפילו מצבים מסוימים שמזכירים להם את שירותם הצבאי. סיוטים: סיוטים הם תופעה שכיחה נוספת, הפוגעת לעיתים קרובות בשינה ומשאירה את הסובלים מ-PTSD מותשים וחרדים. עוררות יתר: תסמין בולט נוסף הוא עוררות יתר, כלומר תחושה מתמדת של מתח וחרדה ודריכות גבוהה. מצב זה של עוררות מוגברת יכול להקשות על הרפיה או ריכוז במשימות יומיומיות. הימנעות: אנשים עם PTSD צבאית עשויים להימנע ממקומות, אנשים או פעילויות שמזכירים להם את הטראומה, מה שמוביל לבידוד חברתי ותחושה של ניתוק מאנשים אהובים. שינויים במצב הרוח: שינויים במצב הרוח הם חלק משמעותי נוסף ב-PTSD צבאית. אנשים עשויים לחוש תחושה מתמדת של פחד, אשמה או בושה. דיכאון נפוץ, כמו גם תחושות של חוסר תקווה וחוסר עניין בפעילויות שפעם הסבו להם הנאה. קשיים בזיכרון וניתוק רגשי: לאנשים עם PTSD צבאית עלולות להיות בעיות לזכור היבטים חשובים של האירוע הטראומטי או שהם חווים ניתוק רגשי. תסמינים פיזיים: כאבים: תסמינים פיזיים יכולים לכלול כאבי ראש, סחרחורת וכאב כרוני. התמכרויות: חלק מהאנשים עשויים לפנות לאלכוהול או סמים כדרך להתמודד עם המצוקה שלהם, מה שיכול להוביל לבעיות נוספות. חשוב לזכור: זיהוי תסמינים אלו הוא הצעד הראשון בבקשת עזרה ובתחילת תהליך ההחלמה. חשוב לזכור שתגובות אלו הן תגובות נורמליות לחוויות לא נורמליות, וכי קיים סיוע זמין שיעזור להתמודד איתן. מדוע חיפוש עזרה עבור הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) מהצבא הוא כה חשוב? חיפוש עזרה עבור הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) מהצבא הוא קריטי מכמה סיבות. ראשית, PTSD יכולה להשפיע קשות על חיי היומיום שלנו, לפגוע ביכולתנו לעבוד, לקיים מערכות יחסים וליהנות מפעילויות שאהבנו בעבר. על ידי פנייה לקבלת עזרה, אנו יכולים להתחיל להחזיר לעצמנו את השליטה על היבטים אלה של חיינו. התעלמות מתסמיני PTSD עלולה להוביל להחמרה במצב בריאות הנפש. PTSD שאינה מטופלת עלולה להוביל לחרדה, דיכאון או התמכרות לחומרים, כאשר אנו מנסים להתמודד עם הכאב. התערבות מוקדמת יכולה למנוע מהבעיות הללו להסלים ולעזור לנו למצוא דרכים בריאות יותר לנהל את הסימפטומים שלנו. גורם חשוב נוסף הוא רשת התמיכה. כשאנו מחפשים עזרה, אנחנו לא רק עוזרים לעצמנו, אלא גם לאהובינו. הם נאבקים לעתים קרובות לצידנו, מנסים להבין ולתמוך בנו ללא הכלים או הידע לעשות זאת בצורה יעילה. טיפול מקצועי מספק סביבה מובנית שבה גם אנחנו וגם משפחותינו יכולים ללמוד להתמודד עם PTSD יחד. בנוסף, עזרה מקצועית מציעה תכניות טיפול מותאמות אישית. החוויה של כל אדם עם PTSD היא ייחודית, במיוחד כאשר היא נובעת משירות צבאי. מטפלים ויועצים במקומות כמו מרכז גמילה וילה באלאנס מתמחים בהבנת הניואנסים הללו ויכולים לעצב טיפולים המתייחסים לצרכים ולחוויות הספציפיים שלנו. לבסוף, חיפוש עזרה מטפח תחושת שייכות לקהילה. הידיעה שאנחנו לא לבד במאבקים שלנו ושהם אחרים שמבינים מה אנחנו עוברים יכולה להיות מנחמת להפליא. זה מזכיר לנו שיש תקווה ונתיב לריפוי. לכן, נקיטת הצעד הראשון לחיפוש עזרה היא לא רק חשובה - היא משנה חיים. כיצד מטפל מרכז השיקום וילה באלאנס בהפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) מהצבא? במרכז השיקום וילה באלאנס, אנו מבינים את האתגרים הייחודיים העומדים בפני הסובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) משירות צבאי. הגישה שלנו נועדה לספק טיפול מקיף ואישי המטפל הן בתסמינים הפסיכולוגיים והן בתסמינים הפיזיים של PTSD. כך אנו עושים זאת. אילו התערבויות טיפוליות זמינות? אנו מציעים מגוון התערבויות טיפוליות המותאמות לצרכים הספציפיים של מטופלינו. השיטות העיקריות שלנו כוללות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) והקהיה ועיבוד מחדש באמצעות תנועות עיניים (EMDR). CBT עוזר למטופלים לזהות ולשנות דפוסי חשיבה שליליים התורמים למצוקה שלהם. טיפול זה יעיל מאוד בהפחתת תסמיני חרדה ודיכאון, הנפוצים ב-PTSD. EMDR, לעומת זאת, מתמקד בעיבוד זיכרונות טראומטיים והפחתת השפעותיהם המתמשכות. על ידי שימוש בגירוי דו-צדדי, כמו תנועות עיניים, EMDR מסייע לחיווט מחדש של המוח כדי להחלים מהטראומה. בנוסף לטיפולים אלה, אנו משלבים גם טכניקות מיינדפולנס ורגיעה. שיטות אלו מצוינות לניהול מתח וקידום תחושת רוגע. מטרתנו היא לצייד את המטופלים בכלים מעשיים בהם יוכלו להשתמש בחיי היומיום שלהם כדי לנהל תסמינים ולשפר את איכות חייהם. מה תפקידם של המשפחה והתמיכה החברתית בהחלמה? תמיכה משפחתית וחברתית הינם רכיבים מכריעים בהחלמה מ-PTSD צבאי. בוילה באלאנס, אנו מאמינים בשיתוף המשפחה בתהליך הטיפול ככל האפשר. אנו מציעים מפגשי טיפול משפחתי כדי לסייע לבני המשפחה להבין PTSD וללמוד כיצד יוכלו לתמוך ביקיריהם בצורה יעילה. קבוצות תמיכה חברתיות הן היבט חשוב נוסף בתוכנית הטיפול שלנו. קבוצות אלו מספקות מרחב בטוח עבור מטופלים לשתף את חוויותיהם ולהתחבר לאחרים המבינים את מה שהם עוברים. תחושת הקהילה הזו יכולה להיות מרפאה להפליא ועוזרת להפחית תחושות של בידוד ובדידות. אנו מדגישים גם את חשיבותה של רשת תמיכה חזקה מחוץ לטיפול. עידוד המטופלים לבנות ולתחזק קשרים חיוביים עם חברים, משפחה ועמיתים הוא חלק מרכזי בגישתנו. מערכות יחסים אלו יכולות לספק תמיכה רגשית ויציבות, החיוניים להחלמה ארוכת טווח. לכל מי שסובל מהלם קרב, מרכז השיקום וילה באלאנס הוא המקום הנכון לפנות אליו. הצוות המסור שלנו מחויב לספק טיפול תומך ותראפי איכותי שיסייע לכם או ליקיריכם בדרך להחלמה. למידע נוסף או סיוע, צרו קשר בטלפון 053-4877977. גישת הטיפול המקיפה שלנו מבטיחה שלקוחותינו יקבלו את הטיפול הטוב ביותר המותאם לצרכיהם האישיים. על ידי שילוב טיפולים מבוססי-ראיות עם תמיכה משפחתית וחברתית חזקה, אנו שואפים לסייע ללקוחותינו להשיב לעצמם את השליטה על חייהם ולהשיג החלמה מתמשכת. למה תוכלו לצפות במהלך מסע הטיפול שלכם בוילה באלאנס? כשאדם אהוב או אתם מתחילים את מסע הטיפול בוילה באלאנס, תוכלו לצפות לסביבה חמה ותומכת מהיום הראשון. אנו מבינים שפנייה לעזרה היא צעד גדול, והצוות שלנו כאן כדי להדריך אתכם בכל שלב. ראשית, אנו עורכים הערכה מקיפה כדי להבין את המצב והצרכים הייחודיים לכם. זה עוזר לנו להתאים תוכנית טיפול אישית המטפלת בתסמינים ובאילוצים הספציפיים שלכם. התוכנית עשויה לכלול מגוון התערבויות טיפוליות כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), דה-סנסיטיזציה ותהליך מחדש של תנועות עיניים (EMDR), ואולי גם תרופות במידת הצורך. במהלך שהותכם, יהיו לכם מפגשים קבועים עם מטפלים מנוסים המתמחים בהפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) בקרב אנשי צבא. מפגשים אלו נועדו לא רק לנהל תסמינים, אלא גם לעזור לכם לפתח אסטרטגיות התמודדות בהן תוכלו להשתמש זמן רב לאחר שתעזבו את המרכז שלנו. אנו גם שמים דגש חזק על שיתוף המשפחה בתהליך ההחלמה. מפגשי טיפול משפחתי זמינים כדי לעזור ליקיריכם להבין מה אתם עוברים וכיצד הם יכולים לתמוך בכם בצורה הטובה ביותר. גישה הוליסטית זו מבטיחה שתהיה לכם מערכת תמיכה איתנה הן במהלך הטיפול והן לאחריו. המתקן שלנו מציע סביבה שלווה ורגועה, שהיא קריטית להחלמה. תגלו שהצוות שלנו הוא לא רק מקצועי אלא גם אכפתי ואמפתי באמת. אנו שואפים להפוך את שהותכם לנוחה ככל האפשר, כך שתוכלו להתמקד לחלוטין בהחלמתכם. בסוף מסע הטיפול שלכם בוילה באלאנס, המטרה שלנו היא שתרגישו מחוזקים ומצוידים להתמודד עם האתגרים שבפתח, עם תחושה מחודשת של תקווה וחוסן. סיכום ופרטי התקשרות התמודדות עם פוסט טראומה מהצבא היא קשה, אבל אתם לא חייבים לעבור את זה לבד. במרכז השיקום וילה באלאנס, אנו מציעים טיפולים מיוחדים המותאמים אישית כדי לעזור לכם או ליקירכם להחלים. הצוות המנוסה שלנו מספק טיפול ותמיכה איכותיים לאורך כל הדרך. אם אתם מזהים את הסימפטומים של פוסט טראומה או מרגישים שמשהו לא בסדר, פנו אלינו. אנחנו כאן כדי לעזור ולענות על כל שאלה שיש לכם. צרו קשר בטלפון 053-4877977 למידע נוסף ולקביעת פגישת ייעוץ. בואו נעשה את הצעד הראשון יחד.

פוסט טראומה מהצבא

הפרעת דחק פוסט טראומטית, או PTSD, היא מצב בריאותי נפשי שיכול להתפתח לאחר חוויה או עדים לאירוע טראומטי. עבור חיילים רבים, שדה הקרב לא נותר

קרא עוד »

דעו שיש עוד תקווה!

אם אחד ממכם או יקיריכם מתמודד עם קושי בחיים?

אנחנו בוילה באלאנס עומדים לרשותכם לאורך כל הדרך.