קבוצות טיפוליות במגוון שיטות

ליווי אישי של המטופל להצלחה בגמילה ע״י מדריכים מוסמכים ודרך קבוצות טיפול בשיטות טיפול מתקדמות.

את המטופל מלווים כל הזמן אנשי הצוות המקצועי שלנו, אשר מהווים עבורו מנטורים ומודל לחיקוי. המדריכים בקליניקה מבצעים שיחות אישיות בהתאם לצורך או לבקשות המטופל ומסייעים לו בהתלבטויות, בפורקן רגשי ובהכלה של ההתמודדות עם תהליך הגמילה. המדריכים זמינים למטופלים לאורך כל שעות היממה וילוו אותו ברגעי התמודדות, ברגעי שבירה ועד לרגעי ההצלחה.

הקו המנחה שלנו הוא כי ההתמכרות איננה הבעיה, אלא רק הסימפטום הנובע מכשל בהתמודדות עם האתגרים שהחיים מציבים בפנינו. ולכן, המענה לבעיה הוא מתן כלים לדרכי התמודדות עם אותם האתגרים.

כחלק מתהליך הגמילה והשיקום, המטופלים משתתפים בסדנאות וקבוצות טיפול הנוקטות בשיטות טיפול מתקדמות כדוגמת NLP ,DBT, פסיכודרמה, טרילותרפיה ועוד וחווים דינמיקות קבוצתיות העוזרות בהתמודדות ובקבלת כלים להתמודדות היומיומית בהמשך חייהם.

צוות חגית בן שמואל רונן

פסיכולוגיה חיובית בניהולה של חגית בן שמואל רונן

מאמנת דיאלוגית בפסיכולוגיה חיובית, מטפלת בהבעה ויצירה ומנחת קבוצות מוסמכת. מלווה תהליכי ריפוי צמיחה והתפתחות למעלה מעשרים וחמש שנה ורואה בזה ייעוד ושליחות. בעלת ניסיון בעבודה פרטנית וקבוצתית עם מכורים ועם נוער במצבי סיכון ומצוקה. העבודה הטיפולית שלי משלבת את שפע הנסיון והידע שצברתי (ועדיין כל יום, לומדת) ויוצר עבודת ריפוי תודעתית ייחודית שנעשית דרך כלים ופילוסופיות חיים מגוונות הכוללות, תרגול ולימודי מיינדפולנס, כתיבה אינטואיטיבית , דרמה ודמיון מודרך .

יחד עם החברים והחברות בקבוצה ובמפגשים הפרטניים ניצור מרחבים בהם מתקיימת עין טובה והקשבה נדירה שמעודדת יצירת חיים של עשיה, הגשמה, שמחה, וריפוי.

שלומי זינגר

פסיכודרמה בניהולו של שלומי סינגר

הקבוצה מפגישה את המטופלים בסיטואציות מוכרות או חדשות בינם לבין עצמם, ויוצרת עבודה תהליכית קבוצתית בעידוד של ספונטניות ויצרתיות. הפסיכודרמה מעצימה את היכולת של האדם להתפתח, להכיר את עצמו, לשנות דפוסים והתנהגויות, וללמוד לחוות את החיים בצורה שונה וחדשה.

צוות מיכל ורדי

קבוצת טרילותרפיה מועברת על ידי מיכל ורדי

שיטת הטרילותרפיה מאפשרת היכרות ועבודה עם שלושה חלקים בתוכנו –

ראש – המתבטא במחשבות ובמה צריך לעשות.
רגש – המתבטאת בגוף וברגשות ובמה רוצה לעשות. המטופלים לומדים דרך להתבונות עצמית, משתפים על הסבל שמייצר הקונפליקט בין הראש והרגש, מבררים מה הצרכים של כל חלק, ולומדים כיצד ניתן לגשר ביניהם ולהביאם לשיתוף פעולה במטרה להשתחרר מהסבל.

במקביל לעבודת האיזון הפנימי, מתרחשת עבודת התעוררות של החלק השלישי והוא האמצע– החלק הרוחני באדם, המתבטא ביצירת עוגן פנימי אשר תפקידו להנהיג את כל החלקים לעבר חיים מלאים, שלווים ומהנים.

צוות איילת לקט קינן

תודעה בתנועה בניהולה של איילת לקט קינן

מטפלת רגשית בעלת תואר שני MA בתרפיה משולבת גוף ותנועה והסמכה קלינית לטיפול באמנות משולבת ריקוד ומחול, ניסיון קליני של 19 שנה בעולם הטיפול וההתמכרויות. הקבוצה מאפשרת הבנה של החיבור בין התודעה לגוף.

במצבי התמכרות שונים מתקיים תהליך של ריחוק ואף ניכור לגוף. מטרת התהליכים הטיפוליים הינה לחבר שוב וללמוד להכיר את תחושות הגוף זאת על מנת ללמוד לזהות רגשות ואת ההשפעה של התכנים בתודעה על תחושות הגוף ולהפך. ככל שהמטופלים ילמדו להיות מחוברים אל העצמי והעצמי הגופני כך יוכלו להכיר ולהבין יותר את עצמם וע"י כך לשנות דפוסי התנהגות אשר מגיעים מאיבוד היכולת להרגיש לחוש ולהתחבר.

בקבוצה אנו שמים  דגש על: התמודדות עם מצבי קושי וחרדה, חיזוק הדימוי העצמי והגופני, זיהוי ושינוי דפוסים לא מיטיבים, לימוד להתנהלות מיטיבה במערכות יחסים, אימון ופיתוח יכולת ההתמודדות במצבי קושי שונים, שחרור תקיעויות ע"י הנעת הגוף ותשומת לב למקומות החסומים וע"י כך לאפשר לחשיבה חדשה וחיובית.

קבוצות טיפול נוספות

טיפול CBT

CBT (Cognitive behavioral therapy) או בעברית טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא חלק ממשפחת הטיפולים הפסיכותרפיים. אך שלא כמו טיפול פסיכותרפי קלאסי הוא אינו מתמקד בעבר ואינו שואף להיות טיפול ארוך טווח. המטרה של CBT היא התייחסות לעכשיו, להיום ולמחר. הגישה הזו מתאימה במיוחד לטיפול בהתמכרות כחלק מארגז הכלים של מרכז הגמילה. עבור נגמלים רבים, הבנה של ההתמכרות לא מספיקה כדי לחולל שינוי של ממש בדפוסי החשיבה הנוגעים לשימוש בסמים, להתנהגויות ממכרות ולמצבים שגורמים לרצון להשתמש שוב.

בטיפול CBT ההתמקדות היא בדפוסי החשיבה שמובילים לשימוש עצמו, לחזרה את ההתמכרות ושינוי שלהם. על ידי בחינת הפירוש שהנגמל נותן לסיטואציות שונות בחייו, למחשבות ואמונות סביב ההתמכרות והגמילה, בחשיבה קטסטרופלית ובראיית המציאות והחיים באופן שמאפשר תמיכה בתהליך הגמילה. CBT מבקש שיתוף פעולה מהנגמל וכולל השתתפות בתהליך למשל על ידי ביצוע משימות מחוץ למפגשים, ניהול יומן מחשבות ורגשות, חשיפה למצבים מעוררי טריגר התמכרות ועוד. כל הדברים נעשים תוך הכוונה, הכלה, בקצב המתאים לכל נגמל ונגמל באופן אישי בדרכו אל הגמילה.

טיפול באומנות

יצירה אומנותית מאפשרת לנו לתת ביטוי לא מילולי לרגשות, מחשבות וזיכרונות. אחד האתגרים הגדולים של תהליך הגמילה הוא לבטא במילים את מה שמתרחש, את מה שאנו מרגישים וחווים אחרי שנים של ניתוק רגשי לטובת ההתמכרות.

עבור נגמלים רבים האפשרות להביע את עצמם ללא מילים משחררת תחושות שלא ניתן לתת להן דרור בדרכים אחרות. עצם היצירה של אובייקט קונקרטי שאינו כרוך במילים ומייצג את העולם הפנימי קל יותר ובעל משמעות רחבה יותר. במהלך הטיפול באומנות, המטפל יחד עם המטופל מתייחסים ליצירה ככלי ריפוי, כדרך להביע רצונות, מחשבות וצרכים. לא פעם, זיכרונות עבר עולים תוך כדי היצירה, רגשות עמוקים ומחשבות מאתגרות. טיפול באומנות היא חוויה מעצבת לאורך זמן במיוחד כאשר היא נעשיית בקבוצה. בקבוצת הטיפול באומנות כל אחד יכול לתת חופש לביטוי היצירתי שלו, להביע כל רגש וכל מחשבה דרך האומנות בסביבה מכילה, בטוחה וללא חשש. אין כל צורך בכישרון אומנותי או יכולות מיוחדות. טיפול באומנות הוא חלק משמעותי בתהליך הגמילה ומומלץ בכל שלב.

טיפול דיאלקטי התנהגותי – DBT

רגשות קיצוניים, חוסר וויסות רגשי, קושי רב בהתמודדות עם משברים ורגשות שליליים כולם מהווים חלק מהסיבות המובילות להתמכרות. בדיוק ברובד הזה של התמכרות מטפלת שיטת ה- DBT Dialectical  Behavioral Therapy. 

במצבי התמכרות, רגשות חזקים, קיצוניים ושליליים עשויים להעמיק את ההתמכרות, להשריש אותה ולהפוך לטריגר עבורה. עבר מי שבוחר לסיים את פרק התמכרות של חייו ולהיגמל רגשות עוצמתיים בתהליך הגמילה עלולים להיות אתגר משמעותי. מציאת דרכים לוויסות רגשי, לאיזון הרגשות החזקים ופיתוח ארגז כלים חדשים להתמודדות עמם שלא כולל את ההתמכרות הוא בדיוק הדבר שאנו עושים כחלק מקבוצת ה-DBT. בקבוצה לומדים יחד לזהות את הרגשות העוצמתיים, להתמודד איתם במצבי שונים במהלך החיים, לקבל את קיומם של משברים והרגש שהם מעלים תוך התבוננות פנימית, לשחרר רגשות כואבים, להבין את המצב שאנו נמצאים בו וללמוד טכניקות פרקטיות לעצירת התגובה הרגשית החזקה והחזרת שליטה בה. אנו שמים דגש הן על הבנת וזיהוי הרגשות שעולים בנו והן על התגובה הגופנית שהם יוצרים והכל תוך שיתוף ועבודה קבוצתית באווירה מכילה.

במצבי התמכרות שונים מתקיים תהליך של ריחוק ואף ניכור לגוף. מטרת התהליכים הטיפוליים הינה לחבר שוב וללמוד להכיר את תחושות הגוף זאת על מנת ללמוד לזהות רגשות ואת ההשפעה של התכנים בתודעה על תחושות הגוף ולהפך. ככל שהמטופלים ילמדו להיות מחוברים אל העצמי והעצמי הגופני כך יוכלו להכיר ולהבין יותר את עצמם וע"י כך לשנות דפוסי התנהגות אשר מגיעים מאיבוד היכולת להרגיש לחוש ולהתחבר.

בקבוצה אנו שמים  דגש על: התמודדות עם מצבי קושי וחרדה, חיזוק הדימוי העצמי והגופני, זיהוי ושינוי דפוסים לא מיטיבים, לימוד להתנהלות מיטיבה במערכות יחסים, אימון ופיתוח יכולת ההתמודדות במצבי קושי שונים, שחרור תקיעויות ע"י הנעת הגוף ותשומת לב למקומות החסומים וע"י כך לאפשר לחשיבה חדשה וחיובית.

12 הצעדים

המטרה של קבוצות 12 הצעדים היא להביא את המשתתפים לניקיון מלא מההתמכרות שלהם תהה אשר תהה תוך דגש על הצד הרוחני שבגמילה (כפי שכל אחד מפרש רוחניות, לא מדובר על קבוצה דתית). קבוצות 12 הצעדים קיימות לתמיכה ועזרה למגוון התמכרויות החל מאלכוהול ועד להתמכרות למין ומשחקי מחשב. באופן מסורתי הקבוצה אינה כוללת אנשי צוות שלא חווה התמכרות בעצמם מתוך פילוסופיה שדוגלת בעזרה הדדית בין נגמל ונגמל, יצירת קשרים בינאישיים חיוביים וקהילה תומכת.

הבסיס להצלחה דרך קבוצת 12 הצעדים הוא ההבנה שהתמכרות הופכת אותנו לחסרי אונים מולה ושרק כוח עליון יכול לשחרר אותנו ממנה. הדגש הוא על צמיחה רוחנית ורגשית, על אומץ וכוח להתמודד עם הגמילה, חשבון נפש ואינטרוספקציה, עזרה הדדית והתמדה. במסגרת מפגשי 12 הצעדים כל החברים יכולים לשתף בחוויות שלהם מתהליך הגמילה, לקבל תובנות מנגמלים בשלבים אחרים בתהליך שלהם, לאמץ הסתכלות אופטימית על עתידם (בעיקר בשל השתתפותם של נגמלים וותיקים), תמיכה וקבלה ללא שיפוטיות ותוך הכלה והבנה ממי שנמצא למעשה "באותה סירה".

טיפול בכתיבה

בין אם אנו מעלים זאת על הכתב או לא, כולנו כותבים את סיפור חיינו כל הזמן. חלק מהטיפול בהתמכרות הוא להבין מה בסיפור של המכור הוביל אותו אל ההתמכרות ומה אל הגמילה, איך הסיפור האישי של כל אחד משפיע על ההסתכלות על העבר והעתיד. טיפול בכתיבה אינו יצירה ספרותית, תחת הנחייה כל אחד יכול לכתוב ככלי טיפולי, כדרך להבין טוב יותר את רגשותיו ומחשבותיו, לחדד אותם ולהביע אותם בצורה ברורה.

המטרה בטיפול בכתיבה היא לחדד את המחשבות ולהעלות אותן על הכתב באופן ברור. עצם ארגון המחשבה והכתיבה שלה מאפשר התייחסות אליה, בחינה שלה (למשל האם היא חיובית או לא, מועילה או מזיקה). אין נכון או לא נכון, אין שחור ולבן – הכתיבה אישית ואינדיבידואלית, כל אחד והסיפור שהוא בוחר לכתוב. טיפול בכתיבה לא מחייב יכולות יצירה ספרותית או כישרון כתיבה מיוחד – כל אחד יכול לכתוב את כל שעולה על ליבו, בדייה מוחלטת או מציאות. הכתיבה נעשית באווירה נטולת שיפוטיות, מכילה ותוך מתן כלים לכתיבה שמקלים על התהליך.

NLP ניתוב לשוני פיזיולוגי

כחלק מתהליך הגמילה, אנו לומדים כיצד הדרך בה אנו “מדברים לעצמנו”, המילים שאנו משתמשים בהן כלפי עצמנו וכלפי אחרים, הדרך בה אנו מפרשים דימויים, תמונות וסיטואציות משפיעות על המחשבות שלנו, מצב הרוח והדימוי העצמי. התמודדות עם התמכרות אפקטיבית יותר כשאנו מוצאים שפה חדשה, חיוביות ובונה והבנה של העצמי דרך החוויה האישית. בקבוצת ה-NLP- Neuro Linguistic Programming אנו מתמקדים בשינוי המערכת העצבית שלנו דרך בחינת האמת והאני, דרך חקר החוויה הסובייקטיבית של כל אחד ופרקטיקה שמטרתה שינוי חיובי.

השיטה עוזרת ראשית להבין כיצד אנו רואים את עצמנו, את החוויות האינדיבידואליות שלנו, במה אנחנו מאמינים, מה האמת והמציאות כפי שאנו רואים אותה והאם ראייה זו משרתת את המטרה – חיים מלאים ובעלי משמעות ללא ההתמכרות. בעזרת NLP נשאף לשנות דפוסי מחשבה והתנהגות, נלמד כיצד נוכל להשיג מטרות בקלות רבה יותר, לתקשר טוב יתור עם עצמנו ואחרים ולשאוף למצוינות בחיינו. NLP קיימת משנות ה-70 ומשולבת בהצלחה גדולה בתכנית גמילה ברחבי העולם.

יוגה ופילאטיס

יוגה ופילאטיס הם מפגשים טיפוליים המאפשרים לנגמלים במרכז הגמילה להתחבר מחדש לגופם, למצוא שלווה וריכוז, לפתח יכולות גופניות ולשמור על הבריאות הפיזית על ידי תרגול גופני מדויק. בעזרת מפגשי יוגה ופילאטיס מודרכים ניתן לפתח משמעת עצמית, ביטחון גופני ודימוי גוף חיובי. עבור מי שבחר בגמילה, אחד האתגרים הגדולים הוא פיתוח כלים ומיומנויות חדשות להתמודדות עם אתגרי החיים, ללא ההתמכרות. יוגה ופילאטיס מאפשרים לפתח רמת ריכוז גבוהה, יכולות פיזיות חדשות, טכניקות נשימה העוזרות לשלוט בחרדה ולמקסם יכולות ביצוע גופניות, השקטה של מחשבות טורדניות, מציאת מרגוע ושלווה פנימית ויכולות התמקדות.

קבוצות היוגה והפילאטיס מועברות על ידי מדריכים מוסמכים בתחום, אינן דורשות ידע מוקדם או יכולות מיוחדות ומתאימות במיוחד גם למי שמעולם לא התנסה בכך. התרגול אישי, כל אחד והקצב שלו, תוך עידוד ובניית ביטחון ביכולות הגופניות והרגשיות. כמובן שתרגול רציף של יוגה ופילאטיס תורמים לשגרת חיים בריאה גם מחוץ למרכז הגמילה ומומלצים לכל מי ששואף למצוא ריכוז ושלווה בחייו באמצעות תרגול בעל משמעות.

כושר

אחת ההשלכות של התמכרות היא ניתוק בין הגוף לנפש, בין החוויה הגופנית לבין החוויה הרגשית. בנוסף, התמכרויות רבות גורמות לנזק פיזי, לירידה בבריאות וביכולות הגופניות. המטרה של קבוצת הכושר היא להחזיר את החיבור אל האני הפיזי – להכיר מחדש את הגוף, להבין את יכולותיו, מגבלותיו, להחזיר את השליטה על הגוף, לרפא אותו ולהביא אותו למקום של בריאות תוך שימת לב לתחושות ולרגשות שעולים בתהליך.

עיסוק בכושר גופני מאפשר לא רק הכרה מחדש של תהליכים גופניים ושיפור הבריאות הכללית. עיסוק בכושר עוזר לשיפור הביטחון העצמי, לדימוי גופני חיובי, לתחושת אופוריה ושמחה טבעית, גאווה בהצלחות, ביטוי גופני וכמובן – חזרה לבריאות פיזית. קבוצת הכושר לא דורשת יכולות ספורטיביות מיוחדות – כל אחד בכל שלב בגמילה, בכל גיל ומצב יכול להצטרף ולשפר את הכושר הגופני, כל משתתף עובד בקצב שלו ולפי יכולותיו. הקבוצה משלבת פעילויות משותפות של כל חברי הקבוצה ועבודה פרטנית.

פסיכודרמה

פסיכודרמה היא טיפול בקבוצה המאפשר למשתתפים לבחון מחדש סיטואציות מוכרות ולחוות סיטואציות חדשות דרך פעולה. בעוד שטיפול מסורתי מתמקד בשיחות, במילים, פסיכודרמה מתמקדת בפעולה. עבור נגמלים, הפסיכודרמה מאפשרת להתמודד עם חוויות עבר וזיכרונות בדרך חדשה, לפתח ספונטניות בתגובות למצבים לא מוכרים ולבחון את חייהם דרך פעולה.

עיקר העבודה הוא על במה (של ממש, או פשוט במרכז הקבוצה), המטרה היא להציג סיטואציות ומצבים, דמויות מן החיים או הדמיון ולעבד רגשות, זיכרונות ותחושות שעולים תוך כדי. לא פעם, עצם ההצגה וההשתתפות מאפשרים לשחרר רגשות עצורים, להתמודד עם תחושות חדשות ולא מוכרות ולמצוא את הדרך להפוך את הסיטואציה לחיובית ולפתח כלים להתמודדות טובה יותר. מפגשי הפסיכודרמה מלמדים אותנו על עצמנו דרך הפעילות ודרך צפיה באחרים והשתתפות בדיון לאחר שלב הפעולה. המפגשים נעשים בקבוצות קטנות ובהנחיית אנשי מקצוע מעולם הטיפול, אין צורך בכל כישרון דרמתי מיוחד או יכולת הצגה או דיבור מול קהל. המטרה היא פעולה טבעית, ספונטנית, שחרור רגשות עצורים ומפגש קבוצתי מפרה.

ספורט

מצבי התמכרות מובילים לא פעם לריחוק חברתי, לניתוק מעגלי התמיכה הקהילתיים ולצמצום אינטראקציות חברתיות למכורים אחרים. עבור מי שבוחר בגמילה, ישנה חשיבות גבוהה לפיתוח חיי קהילה בריאים, יציבים וכאלו שכוללים פעילויות מעצימות ובונות הרחק מהעולם בו התרחשה ההתמכרות. בנוסף, בהתמכרות יש לא אחת ניתוק בין הגופני לרגשי, דיכוי של הגוף והנפש על ידי ההתמכרות עצמה ולפעמים אפילו נזקים גופניים של ממש. קבוצות הספורט הן מקום נהדר בו ניתן לבנות מחדש קשרים בינאישיים תוך ה,מקדות בתחרות בריאה, יצירת קבוצתיות ותמיכה וחיזוק הקשר בין גוף לנפש.

פעילות גופנית, פרטנית וקבוצתית עוזרת למקד, לשמור על בריאות גופנית ונפשית, לחוות את הגוף מחדש ללא ההתמכרות ולגלות כישורים חדשים תוך מאמץ, התמדה ובניית יכולות. אין כל צורך בכושר גופני מיוחד או יכולות אתלטיות מרשימות, המטרה היא עשייה משותפת, פעילות גופנית בריאה ומחזקת ויצירת קשרים בינאישיים בעזרת הספורט. הקבוצות תחת הנחיית אנשי מקצוע מתחום הספורט הטיפולי.

אם אחד ממכם או יקיריכם מתמודד עם קושי בחיים?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

לשיחת ייעוץ מלאו הפרטים

תמונה לסליידר
[leadercf7 campid="10268"]