שאלון למשפחה

שאלון מקדים למשפחה

התאמה הדדית
בני משפחה יקרים, חשוב לנו שתדעו, כי הקבלה לקליניקה מותנית במילוי שאלון זה בכדי שנוכל לוודא כי המסגרת אכן תתאים לו ותספק לו מענה מתאים. אנו נשמח להמליץ על תוכניות אלטרנטיביות במקרים שאינם מתאימים לשיטות ולאופי הטיפול בוילה באלאנס. לפרטים נוספים וסיוע במילוי השאלון, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו טלפונית או באמצעות השארת פרטים כאן באתר.

כיצד אפשר לעזור לאדם קרוב שזקוק לטיפול?

אדם שמתמכר לאלכוהול, סמים, הימורים או לכל דבר אחר, זקוק לטיפול על מנת להיגמל. על משפחתו וחבריו לעזור לו לקבל את ההחלטה לפנות לטיפול גמילה, ולעבור אותו בהצלחה.

אנחנו רוצים להציג בפניכם מספר נקודות שיכולות לעזור לכם בתהליך, ובעזרתן תוכלו לעזור לאדם הזקוק לטיפול גמילה:

"צריך לחכות שהוא יפנה לבקש עזרה" – הרבה פעמים אנשים שפונים במטרה לעזור לאדם אחר לקבל טיפול, שומעים שעליהם לחכות עד שהוא ירצה ויפנה לקבל עזרה. זה אומנם חשוב, אך צריך לעזור לו להגיע להבנה ולהכרה שהוא אכן זקוק לכך.

אין תשובות חד משמעיות – אסור לצפות לתשובות או טיפול חדש משמעי. עבור כל מטופל יש תשובות אחרות, והטיפול יכול להשתנות מיום ליום, על פי מצבו.

הגדירו את המסר בצורה ברורה – המסר צריך להיות חד, אחיד ועקבי. הוא צריך להיות "אנחנו נהיה מוכנים לעזור לך להחלים, ולא נשתף פעולה בתהליך ההרס העצמי שאתה מעביר את עצמך"

פעולה עדיפה על אי פעולה – לא משנה איך מצדיקים אי פעולה, אזי שפעולה תמיד עדיפה, גם אם היא דורשת אמצעים קיצוניים בעיניכם.

אין תוצאות מיידיות – שום טיפול גמילה לא מביא לתוצאות מיידיות. יש להיות סבלניים, להכיר בכך שמדובר בתהליך ארוך טווח, ויהיו בו גם נסיגות עד שהוא יושלם. חשוב לומר, המכור במקרים רבים רוצה להפסיק, הוא יודע שהוא הורס את עצמו ורוצה לצאת מזה, אך הוא לא מאמין בעצמו או שהוא מאמין אך לא פועל לשם הצלחת התהליך. לכן חשוב להיות שם בשבילו, לעזור לו להאמין בעצמו ולהוכיח שהוא יכול.

גבולות – החלק החשוב ביותר בעבודה מול מכורים, בפרט בתוך המשפחה, היא לדעת להציב להם גבולות. אסור לוותר על כך ואסור לוותר להם. מכורים לא יודעים לשים לעצמם גבול, לכן הם גם הגיעו למצב בו הם נמצאים. צריך לדעת איך להציב להם גבולות ולעמוד בהם. אפשר להיות סבלני ולהכיל, אך רק בצד החיובי, קרי זה שרוצה לעזור לו להחלים, ולא בצד השלילי, קרי זה שמוכן לוותר ולהמשיך בהתמכרות.

הוא לא בחר בכך, אתם לא בחרתם בזה – המכור לא בחר להתמכר, אך גם אתם לא בחרתם שיהיה בסביבה שלכם אדם מכור. איש לא אשם בכך, אך כולם אחראים שהוא יצא מזה. זה רק יכול להועיל לו ולכם.

תהליך התמכרות הוא תהליך מאוד קשה לא רק למכור אלא גם לסובבים איתו. הם נסחפים אל המצב, חווים קשיים רגשיים רבים ואף מעבר לכך. אך אסור לוותר לו, אסור לוותר עליו. זה ייקח זמן, אבל אם עושים את זה נכון, זה בהחלט יכול להצליח. כשעובדים עם מכורים צריך לזכור שזה מסע ארוך, שלא נגמר עם הכניסה לטיפול גמילה ולא מסתיים כשהוא יוצא ממנו.

מכורים יודעים, שלנצח הם יהיו כאלה, גם אם הם יפסיקו את ההתמכרות. מאחר ותמיד יהיה קיים חשש שהם יחזרו לכך. המטרה שלכם היא לספק לו סביבה תומכת, אוהבת ומגוננת, שתמנע ממנו את הצורך והרצון להתמכר. לשם כך עליכם לעבוד איתו, לגרום לו לרצות להיגמל ולהישאר גמול. הכי חשוב שהוא ידע, אתם איתו בתהליך ההחלמה, אך לא מוכנים לקחת חלק במחלה.

לפני סיום נדגיש, תהליך גמילה חייב להתבצע עם אנשי מקצוע, יועצים וגורמים אחרים שמתמחים בכך. אל תנסו לבצע אותו לבד ואל תתנו לאדם המכור לעבור אותו לבד. רק בעזרת אנשי מקצוע, בעלי ידע וניסיון בתחום תוכלו לעזור לו לצאת מזה.

מומלץ למלא בטרם הפנייה הראשונית

בכדי שנוכל לספק למטופל את המענה הטוב ביותר ולוודא את התאמתו לתוכנית הטיפולית, בני משפחת המטופל מתבקשים למלא שאלון הכרות ראשוני עם סביבת המטופל, עם תסמיני ההתמכרות ועם ההתמודדות שהובילה להתמכרות ממנה הוא סובל.